Aarden

Transformatiereis

Een paar jaar geleden maakte ik met de Academie voor innovatief trainen een schitterende transformatiereis door Marokko. We reden urenlange door de woestijn in een hobbelige jeep om vervolgens over te stappen en de reis voort te zetten op de rug van een kameel. Helemaal door elkaar geschud kwamen we aan in een tentenkamp. Nadat we ons geïnstalleerd hadden en voordat we van de maaltijd gingen genieten liep ik een stuk de woestijn in.

Verliefd

En daar in het zand, stevig met z’n poten in de aarde, verweerd door de dagelijks geseling van de brandende zon, de koude nachten en de striemende wind stond deze tafel. Hij zag er zo krakkemikkig uit en tegelijk zo stevig. Zo eenzaam en tegelijk zo volkomen een met alles. Zo armoedig onbelangrijk en tegelijk alsof het de koning van de zandheuvels was. Ik was op slag verliefd.

Als je stevig met je poten op de aarde staat

kun je elk lijden dragen

Dat was het gevoel wat bij me op kwam toen ik later nog eens naar deze foto keek. En ik denk ook dat dat klopt. Het leven wil door ons heen stromen en dat lukt het beste als we open staan. Open naar het universum vanuit waar de energie van het leven tot ons komt. En open naar de aarde waar we de energie die door ons heen stroomt aan door kunnen geven.

Magische machine

Als we ons teveel afsluiten en geen ruimte geven voor wat in ons wil leven blijft die energie als het ware vast zitten in ons systeem. Maar het vind andere wegen om zich kenbaar te maken. Om duidelijk te maken dat het niet vast wil zitten maar wil stromen. Ons lijf is eigenlijk een magische machine die heldere signalen afgeeft. Veel mensen zijn alleen niet meer gewend om er naar te luisteren.

Stevig met je poten op de aarde staan helpt om echt in je lijf te komen, om te focussen, te voelen en meer in verbinding te komen met jezelf. En lachen is een hele simpele en lekkere manier om je lijf te openen, je energie te laten stromen en je weer helemaal te verbinden met de aarde.

Lachen

Daarom vormt lachen ook de basis voor het verdere werk wat we bij de Happy-Healing dagen gaan doen. Het geeft de stevigheid, veiligheid en ruimte om helemaal aanwezig te kunnen zijn voor wat er verder nog om aandacht vraagt in jouw lijf, in jouw systeem, in jouw leven.

Op 7 februari starten we met Happy-Healing. Er is nog plek dus heb je behoefte aan aarden en lachen als basis voor het werken aan jezelf en je gezondheid. Schrijf je dan snel in. http://happy-healing.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *